Selecteer een pagina

Onze visie

Excelleren is de optimale interactie tussen het genoom, de mens en de omgeving. Als je weet welke genetische eigenschappen je vader en moeder je hebben meegegeven en welke eisen er gesteld worden aan het moment van presteren, kun je ook de weg ernaartoe – de pathway- inrichten.

Experts brengen in kaart welke eigenschappen, competenties en vaardigheden in de toekomst nodig zijn om te excelleren, de wetenschap onderzoekt de genetische aanleg en het bedrijfsleven ontwikkelt de meest innovatieve producten en diensten.

Op deze wijze wordt inzichtelijk gemaakt wie het genetisch potentieel hebben om in de wereld van morgen te kunnen excelleren en wat nodig is om de genetische aanleg optimaal te kunnen ontwikkelen.

Het World Performance Centre biedt opleidingen aan professionals aan om de interactie tussen het genoom, de mens en zijn omgeving te kunnen vertalen naar trainings- en opleidingsprogramma’s en ontsluiten we de kennis van innovatieve bedrijven en instellingen.

Internationalisering, individualisering, technologische ontwikkelingen en holistisch denken spelen een steeds grotere rol voor een atleet om in de toekomst succesvol te zijn.

Het is daarom dat sporters steeds kritischer worden in het maken van keuzes binnen de opleiding tot topsporter en er niet voor schuwen om op jonge leeftijd zich elders te vestigen (ethnoscape).

Grenzen vervagen, zowel op het gebied van “sport als doel” als “sport als middel”.

Geïnspireerd door het thema van de Olympische Spelen Paris2024 – Made for sharing – ontwikkelen we een internationaal Sportecosysteem waarin we binden, verbinden en waarde creëren, met centrale ontmoetingsplekken in Parijs – Stade de France en Los Angeles.

Hiermee willen we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een omgeving waar talenten kunnen uitgroeien tot helden.

Verwachte trends in 2034

 • Internationale migratie van sporters (ethnoscape) vindt op steeds jongere leeftijd plaats
 • Sporters zoeken zelf de experts die hun beter kunnen laten presteren
 • Sporters worden steeds jonger een eigen merk
 • Sporters maken gebruik van de nieuwste technieken zoals Blockchain
 • Europese competities worden steeds belangrijker
 • Bundeling van kennis
 • Bedrijven niet meer land gebonden
 • Steeds meer sporters genieten een deel van hun opleiding tot topsporter in het ”buitenland” maar komen tijdens EK, WK en OS wel voor hun (geboorte)land uit

De opgedane kennis in de sport wordt door het World Performance Centre vervolgens ingezet binnen de domeinen onderwijs, zorg, bedrijfsleven en overheid.

Ons doel

Jongeren met een sportieve droom  the athletes of the future – moeten tijdens hun sportieve ontwikkeling, ongeacht de geboorte- en verblijfplaats, kunnen beschikken over de nieuwste technieken, producten, diensten, kennis en inzichten om op verantwoorde wijze te kunnen werken aan het realiseren van de droom.

Onze strategie

Het bouwen van een Sportecosysteem rond de thema’s “food, health, lifestyle, dimensions, logistics, society, business, technology, industry, generations, globalization and humans” als een, zelfregulerend, open en actief netwerk van ambitieuze, innovatieve, creatieve en resultaatgerichte partijen die op holistische wijze op tal van knooppunten samenwerken aan de atleet van de toekomst. Om vervolgens de opgedane kennis in te zetten in de domeinen onderwijs, zorg, bedrijfsleven en overheid.

 

Onze ervaring

 

De mensen verbonden aan het World Performance Centre brengen de onderstaande ervaring met zich mee

 

Maurice/Hans/Mike etc.

 

Onze activiteiten

 • Laat sporters kennis maken met trends, ontwikkelingen, producten en diensten zodat ze de juiste beslissingen kunnen nemen om succesvol te kunnen zijn.
 • Brengt coaches, experts en verenigingen binnen het sportecosysteem in contact met innovatieve bedrijven en instellingen zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen.
 • Bouwt een Sportecosyteem van partijen die een bijdrage willen leveren aan het ontwikkelen en faciliteren van atleten met een droom
 • Brengt kennis en kunde, techniek en topsport(er) bij elkaar om uiteindelijk ervoor te zorgen dat innovatieve ideeën en concepten rijpen, verder worden ontwikkeld en uiteindelijk leiden tot succes.
 • Verbindt partijen door het organiseren van “knooppunt” bijeenkomsten – seminars, workshops, virtuele meetings, webinars etc.
 • Bundelt expertise en maakt deze toegankelijk voor de samenleving
 • Daagt partijen uit
 • Brengt vraag en aanbod bij elkaar, is makelaar/schakelaar
 • Ontwikkelt nieuwe verdienmodellen
 • Is altijd 1 stap vooruit…