Athlete of the future

Onze visie

Excelleren in de (sport)wereld van morgen: daar geven we invulling aan met een holistische aanpak.

Excelleren is de optimale interactie tussen het genetisch pakket en de omgeving. Als je weet welke genetische eigenschappen je vader en moeder je hebben meegegeven en welke eisen er worden gesteld aan het moment van presteren, kun je gerichter de weg naar het succes inrichten. 

Per jaar verschijnen er wereldwijd meer dan 1.000.000 wetenschappelijke publicaties over menselijke genetica. Inmiddels zijn zo’n 3200 genen voldoende wetenschappelijk onderzocht om er “op bewijs gebaseerde uitspraken” over te kunnen doen.

Van 251 genen is bekend dat ze de atletische prestaties rechtstreeks beïnvloeden. Jaarlijks neemt dit aantal toe. 

Voor de wetenschappelijke borging, het onderzoek naar nieuwe prestatiebevorderende genen en de relatie met andere performance parameters voor de toepassing in de sport, hebben wij in samenwerking met de Universiteit van Maastricht het Centre for DNA & Sport (CDAS) opgericht. http://www.sportgenetics.org

Onderdeel van het CDAS is de SportNL DNA Databank (SDD-NL) http://www.maastrichtuniversity.nl/nl/sportnl-dna-databank

Het kennen van onze natuurlijke aanleg, de genetische code, maakt ons bewustere mensen en geeft ons de mogelijkheid er iets voor of tegen te doen.

De genetische code wordt bij de geboorte bepaald en verandert niet gedurende het leven.

De natuurlijke aanleg kan echter worden beïnvloed door de persoonlijke levensstijl en zorgt voor optimalisering van de fenotypes die van belang zijn voor presteren.

In de wetenschap wordt dit epigenetica genoemd en beschrijft de bewuste invloed op de genetische code door gerichte interventiemaatregelen.

Dit betekent dat wij bepalen hoe wij omgaan met onze natuurlijke aanleg en hoe wij deze vormgeven via onze persoonlijke leefstijl om in de sportwereld te kunnen excelleren. 

Het kennen van de natuurlijke aanleg is nooit een oordeel, maar creëert eerder extra bewustzijn voor de persoonlijke levensstijlplanning om optimaal te kunnen presteren.

Preventief het juiste doen vereist kennis van het persoonlijke profiel.

Deze individuele aandacht voor mensen en hun natuurlijke aanleg maakt individuele sportwetenschappelijke en medische begeleiding mogelijk en helpt de atleet iedere dag een betere versie van zichzelf te worden.

Want niet elke maatregel heeft voor iedereen hetzelfde effect, maar is juist heel verschillend en individueel.

Met onze visie willen we, door te bouwen aan een World DNA Sport-Ecosystem, atleten helpen te profiteren van prestatie geoptimaliseerde, blessurevrije en gezondheidsbevorderende sport.

Onze experts


Maurice Zeegers
Hoogleraar complexe genetica en -epidemiologie Maastricht University.


Magda Schellenberg
PhD, Fac. Health, Medicine and Life Sciences, Epidemiologie Maastricht University


Maurice Pelsers
Klinisch biochemicus, Medisch Laboratorium Dr. Stein & Collegae Nederland/Duitsland


Louis Delahaije
Trainer van topsporters en bondscoach van de Deutsche Triathlon Union.


Gerard Rietjens
Exercise Physiologist & Thermo Physiologist.


John Delnoy
Founding Partner LUXXprofile – Intrinsic Motivation testing, coaching, organisational change and teambuilding.


Samuel Greiff
Head of research group, principal investigator, and Full Professor of Educational Assessment and Psychology at University of Luxembourg


Roger Bons
Associate Professor at Open Universiteit.


Demi Schuurs
Tennisspeelster top 10 van de wereld in het dubbelspel.


Luc Steins
Tophandballer bij Paris St. Germain, aanvoerder Nederlands mannenteam.


Rob Ehrens
Voormalig topruiter en bondscoach van de Nederlandse springruiters. Nu bondscoach in Japan.


Edwin Kippers
Assistent coach Saoedi-Arabië. European Handball Federation mastercoach en voormalig hoofd Handbal Academie Papendal Nederlands Handbalverbond


Monique Tijsterman
Voormalig trainster nationaal handbalteam vrouwen, European Handball Federation (EHF) mastercoach en EHF lecture


Ron van der Hoff
Handboogschutter, deelnemer Olympische Spelen, voormalig bondscoach en thans bondscoach van Canada.


Guido Görtzen
Internationaal volleybaltrainer en Olympisch kampioen Atlanta 1996.


Roger Reijners
Voetbaltrainer Fortuna Sittard Vrouwen, voormalig bondscoach KNVB vrouwenvoetbal, bondscoach Nyamar en China.

Ons aanbod

Genetic Sport Performance Profile voor de sporter
Als je weet welke genetische eigenschappen je ouders jou hebben meegegeven en welke eisen er gesteld worden om jouw droom te realiseren, kun je op basis van jouw Genetic Sport Performance Profile, de weg ernaartoe – the pathway – inrichten. 

Zo gaan we met behulp van een DNA-analyse op zoek naar jouw genetisch profiel zowel fysiek als mentaal.

Verder kijken we naar jouw drijfveren, datgene wat jou beweegt om een prestatie te leveren, wat je met anderen verbindt en waarin je met anderen verschilt.

Data uit bloedanalyse en metingen van jouw lichaam en brein maken het beeld compleet.

Deze gegevens plaatsen we in een dashboard, zodat jij jouw natuurlijke aanleg kunt ontwikkelen en monitoren met behulp van de meest innovatieve producten en diensten.

In relatie tot de gestelde eisen om te presteren, zorgt dit ervoor dat je niet alleen beter presteert, maar het vermindert ook de kans op blessures en zo houd je plezier in dat wat je doet.

 

Genetic Sport Performance Profile voor het performance team
Als coach, trainer of expert, ben je altijd op zoek naar mogelijkheden om het beste uit een sporter te halen. Als je weet hoe het genetisch profiel van een sporter eruit ziet, kun je samen met de sporter nog gerichter de pathway uitstippelen en vormgeven. Wij zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste producten, diensten, trends en ontwikkelingen.

Onze projecten

Tophandballer Luc Steins werkt mee aan ontwikkeling Genetic Sport Performance Profile
Luc Steins, speler van Paris Saint Germain en één van de beste middenopbouwers ter wereld, is al van jongs af aan op zoek hoe hij het beste uit zichzelf kan halen. Hij was dan ook graag bereid om mee te werken aan het ontwikkelen van het Genetic Sport Performance Profile.

Project Nederlandse handbalmannen
Met het Nederlandse heren handbalteam is voorafgaand aan het succesvolle EK 2022 in Hongarije en Slovenië bij ieder teamlid en staf hun drijfveren in kaart gebracht: wat beweegt jou om een prestatie te leveren, wat verbindt je met anderen en waarin verschil je met anderen. Aan de hand van sessies is vervolgens gekeken hoe de Nederlandse handbalmannen samen optimaal kunnen presteren.

Triatlonploeg werkt met Genetic Sport Performance Profile
De nationale triatlonploeg heeft het Genetic Sport Performance Profile richting de Olympische spelen Tokyo2020 ingezet om iedere triatleet beter te laten presteren en mogelijke blessures vroegtijdig in kaart te brengen.

Genetic Sport Performance Profile voor ruiter en amazone van de toekomst
Wat hebben ruiters en amazones in de toekomstig nodig om te kunnen excelleren? Welk Genetic Sport Performance Profile hoort daarbij, hoe kun je dat profiel omzetten naar concrete programma’s voor ruiter/amazone en paard? Welke innovatieve producten en diensten heb je daarvoor nodig? Rob Ehrens gaat samen met wetenschappers en experts het profiel voor de succesvolle ruiter en amazone van de toekomst in kaart brengen. Rob Ehrens was 16 jaar lang bondscoach van de Nederlandse springruiters.

Genetic Education Performance
Het World Performance Centre gaat in 2023 onderzoeken welke competenties en vaardigheden in de toekomst nodig zijn om te excelleren in technische beroepen. Uitgangspunt is de vraag: wat zijn de dominante technische beroepen in 2030/2035 en wat moet iemand kunnen om in die beroepen optimaal te kunnen functioneren.

Onze vestigingen


Maasstraat 88, 5935 AM, Steyl


Stade de France, ZAC du Cornillon Nord-Porte E CS 60003, 93216 Saint-Denis (Parijs)


111 West Ocean Boulevard, Suite 400, Long beach, California, 90802

T. 0031-77-3260520
info@worldperformancecentre.com
www.worldperformancecentre.com

© 2023 World Performance Centre

Onze vestigingen


Maasstraat 88, 5935 AM, Steyl


Stade de France, ZAC du Cornillon Nord-Porte E CS 60003, 93216 Saint-Denis (Parijs)


111 West Ocean Boulevard, Suite 400, Long beach, California, 90802

T. 0031-77-3260520
info@worldperformancecentre.com
www.worldperformancecentre.com

© 2023 World Performance Centre