Genetic Sports Performance

 Genetic Sports Performance

 

De lat komt steeds hoger te liggen en het verschil tussen winst en verlies wordt steeds kleiner.

Dat heeft ook impact op blessures, gezond of ongezond sporten.  

Samen met coaches, experts en sporters hebben we geanalyseerd hoe sporters beter en veiliger kunnen presteren en komen tot de conclusie dat de kampioenen van de toekomst degene zijn die hun genetisch potentieel op basis van zorgvuldig gekozen fenotypes optimaal weet te ontwikkelen. 

De Universiteit van Maastricht heeft op basis van de uitgezochte fenotypes een DNA test ontwikkelt die inzicht geeft in de genetische eigenschappen die de sporter van zijn vader en moeder heeft geërfd, het genetisch potentieel. 

Laboratorium Dr. Stein Mönchengladbach Duitsland, heeft vervolgens een bloed test ontwikkelt die inkijk geeft in de bio markers, het het huidige fysieke proces, en hoe deze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het genetisch potentieel. 

 JD, ontwikkelde in samenwerking met de UM een motivatie test, die inzicht geeft in drijfveren, het mentale aspect en hoe ook deze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het genetisch potentieel. 

 De interactie tussen het genetisch potentieel, de fysieke en mentale eigenschappen, wordt in combinatie met de eisen die gesteld worden om te excelleren, weergegeven in een Genetic Sports Performance dashboard, zodat de sporter tijdens de pathway naar de top, de ontwikkeling van zijn genetisch potentieel kan volgen en bijsturen waar nodig.  

De sporter is eigenaar van zijn data en kan het dashboard delen met zijn coach en/of begeleidingsteam zodat zij samen met de sporter kunnen kijken welke tools er in gezet moeten worden om ervoor te zorgen dat de sporter optimaal kan presteren. 

Het DNA profiel wordt opgeslagen zodat als er nieuwe fenotypes bekend zijn, tegen een kleine vergoeding het dashboard ge-update worden. Hiervoor krijgt de sporter automatisch een melding.

Ook aanvullende bloedtesten, naar aanleiding van het toedienen van supplementen, worden opgenomen in het dashboard. 

Het dashboard wordt in de toekomst uitgebreid met biofeedback op basis van de nieuwste ontwikkelingen die voor de sporter van belang zijn om te kunnen presteren.

 

 

Kader met DNA test / Blood test / motivatie test